Become a member

For books, career and fun.

Join now!

Honours College

04-12-2009, 13:15
Placed by: Board

Het Honours College (HC) biedt ambitieuze eerstejaars bachelorstudenten een extra uitdaging naast hun eigen studie.

Voor en door studenten
Het is een nieuw onderwijsprogramma dat universiteitsbreed voor een groot deel 'voor en door studenten' wordt aangeboden: ouderejaars HC-studenten begeleiden en organiseren activiteiten
voor de jongerejaars HC- studenten. Bovendien worden er geen tentamens afgenomen. Het Honours College past vernieuwende onderwijsvormen toe zoals multidisciplinaire en aantrekkelijke Honours College Tutorials georganiseerd door top-docenten van onze faculteit.

Je eigen project
Daarnaast kun je als HC-student in het eerste jaar een project (bijv. onderzoeksproject of een bedrijfje) starten en dat verder uitwerken in het tweede en derde jaar van zijn/haar HCprogramma. Zo'n project volgt een van de drie lijnen van het FWN-brede deel van het HCprogramma: commercieel, wetenschappelijk of maatschappelijk. In het universiteitsbrede deel van het HC-programma kun je een kijkje nemen bij andere faculteiten en daar zogeheten Honoursmodules volgen. Bij deze modules ontmoet je ook de gemotiveerde en excellente HCstudenten van de andere faculteiten van de RUG.

Informatiebijeenkomst
Een informatiebijeenkomst specifiek voor geinteresseerde studenten van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen vindt plaats op 8 december 2009 van 12.00-13.00 in de Groene Zaal op het Biologisch Centrum in Haren en van 15.00-16.00 in de Faculty Room van de Bernoulliborg op Zernike.

Je kunt tot 5 januari 2010 solliciteren naar een plaats in het Honours College. Voor meer informatie over deelname en sollicitatie zie: www.rug.nl/honours of mail Henk-Jan Hoving (H.J.T.Hoving@rug.nl), de HC-coordinator van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.