Become a member

For books, career and fun.

Join now!

Demonstratie kabinetsplannen

18-01-2011, 14:11
Placed by: Board

Zoals jullie vast niet ontgaan is, wil het nieuwe kabinet flink gaan bezuinigen op het hoger onderwijs. Onderdeel hiervan is het plan om studenten die langer dan 1 jaar langer dan nominaal studeren een boete van 3000 euro op te leggen. Maar naast nadelig voor studenten, zijn deze plannen ook zeer nadelig voor universiteiten, medezeggenschap en studieverenigingen.

Daarom zal er aanstaande vrijdag (21 januari) om 13.00 uur een landelijke demonstratie op het Malieveld in Den Haag plaatsvinden. De universiteit heeft deze dag vrij geroosterd van colleges en spoort studenten aan om naar Den Haag te gaan om te demonstreren. Daarom heeft het College van Bestuur bussen beschikbaar gesteld die studenten gratis van en naar Den Haag brengen. Om mee te kunnen met een bus kun je je opgeven via http://groningen.metdebusnaardenhaag.nl/

Omdat ook Cover het niet eens is met de flinke bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren, gaat ook het Coverbestuur vrijdag naar Den Haag, samen met een ieder van jullie die ook vindt dat er juist geinvesteerd zou moeten worden in het hoger onderwijs!

Iedereen die gezellig met ons mee wil gaan demonstreren kan even een mail sturen naar bestuur@svcover.nl. Dan mailen wij jou waar we in Den Haag afspreken. Vergeet je niet in te schrijven voor een plaats in de bus! ^_^

Zie https://www.kenniscrisis.nl/ voor meer achtergrondinformatie over de maatregel en voor meer informatie de demonstratie aanstaande vrijdag.